↑ Terug naar projecten

Zolders

De meeste zolders in huis werden vroeger als opslag gebruikt om rommel en weinig gebruikte spullen op te slaan. Tegenwoordig hebben veel zolders een andere bestemming, bijvoorbeeld een slaapkamer, speelkamer of een kantoor of hobbyruimte.

Omdat de zolders meestal vanuit de bouw slecht zijn afgewerkt en niet geïsoleerd is er veel vraag naar de renovatie van zolderkamers. Onze specialisten van Timmerwerken Dekkers helpen U graag om uw oude zolder om te bouwen tot een nieuwe en mooie plek voor uw bestemming. Er bestaan diverse manier van afwerken en ook bestaan er vele opties om de zolder mee aan te kleden.

In de meeste gevallen wordt een zolder omgebouwd tot slaapkamer, hobbykamer of kantoor. Omdat er dan veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de zolder zal deze moeten worden geïsoleerd Isoleren kan met doen met Rockwool glas of steenwol, deze vrij goedkope en doeltreffende manier wordt dan ook veelvuldig door ons toegepast. Wij beginnen vaak met het slopen van de complete zolderverdieping, alle oude wanden en wandbekleding wordt gedemonteerd en verwijderd, alsmede de oude elektra e.d.

Na het slopen bouwen we de zolder weer compleet op in de nieuwe indeling, het fijne is dat er in elke willekeurige opstelling wanden en deuren kunnen worden geplaatst. De wanden kunnen worden opgetrokken van hout en wandplaten van gips. Ook kunnen de wanden worden gemaakt met Ytong cellenbetonblokken. De meest snelle manier is hout en gipsplaten, er kan hier ook tussen worden geïsoleerd voor het geluid. Na het optrekken van het houten skelet worden nieuwe electraleidingen getrokken op verzoek van de klant, er gaan nieuwe centraaldozen in het plafond, en stopcontacten en schakelaars worden geplaatst naar wens waar de klant aangeeft.

De basis van de nieuwe zolder begint zich nu al te vormen, de indeling is duidelijk en de ruimtes zijn afzonderlijk zichtbaar. Na het verleggen van de stroom en het isoleren van de wanden op de zolder zullen onze timmermannen beginnen met het dichtzetten van de wanden met gipswandplaten. Deze gipsplaten zijn 12,5 mm dik en geven een prima stevigheid aan het geheel.

Zoals gezegd zijn er vele opties op een zolder, de mogelijkheid van een dakkappel om de ruimte te vergroten, of het plaatsen van bijvoorbeeld Vellux dakramen voor meer lichtinval. Ook kunnen oude leidingen worden verborgen door hier netjes een koof omheen te timmeren. Indien de klant dat wenst kunnen er spotjes in het plafond worden geplaatst voor een wat luxere uitstraling.

Na het dichtzetten van de wanden, zetten we de puntjes op de I, de deuren worden afgehangen en het deurbeslag gemonteerd. De vaklui van Timmerwerken Dekkers uit Eindhoven zetten alles op alles om alles stucklaar op te leveren voor onze huisstucadoors. De zolder wordt leeggeruimd en zuiver gemaakt. Nadat de stucadoor is geweest zal de zolder veranderd zijn in die ruimte waar de klant ons voor heeft ingehuurd.
De wandplaten worden door de stucadoor eerst behandeld met een primer namelijk spraycontact. Door het opbrengen van deze primer zal de hechting van het gips op de wanden beter zijn en sterker na drogen. Om te voorkomen dat er scheuren ontstaan worden alle naden dichtgezet met speciaal gaas, alvorens het gips erop komt.

De stucadoor is nu bezig met het stucen van de wanden. Onze topstucadoors zorgen ervoor dan de gehele bovenverdieping tot een prachtig eindgeheel wordt opgeleverd. Hoe ingewikkeld het soms ook kan zijn in de oude zolders, de stucadoors van Timmerwerken Dekkers weten hoe ze dit moeten aanpakken. Na het stucadoren is er een droogperiode nodig van het stucwerk, meestal is het geheel na ongeveer 1 week droog. Na het drogen kunnen de wanden op verzoek door ons worden geschilderd met tex op gespoten met een texspuit. Het spuiten is een stuk goedkoper en sneller dan handwerk.

Nu de zolder gestuct en geschilderd is kunnen de vloeren erin en het schakelmateriaal worden gemonteerd waarna deze wordt opgeleverd aan de klant. Een zolderrenovatie van bijvoorbeeld 45 meter vloeroppervlak met 2 of 3 kamers neemt in zijn geheel ongeveer 3 weken in beslag.