↑ Terug naar projecten

Isolatie

Bij timmerwerken Dekkers uit Eindhoven kunt U terecht voor diverse soorten isolatiewerkzaamheden. Wij maken onder andere de volgende isolatiesoorten:

1.) Het isoleren van zolders en daken

2.) Het isoleren van wanden en plafonds

Bij het isoleren van wordt vaak gebruik gemaakt van Rockwool isolatie door Timmerwerken Dekkers, Rockwool heeft een aantal grote voordelen:

isolatie

 

Brandwerend:

Een brand kan enorme gevolgen hebben voor de betrokkenen. Denk hierbij aan het verlies van mensenlevens. Maar denk ook eens aan de gevolgen van brandwonden. Dit zijn de ergste verwondingen die een mens kan oplopen.

ROCKWOOL steenwol heeft van nature een grote voorsprong op het gebied van brandveiligheid. Steen is nu eenmaal onbrandbaar, ontwikkelt geen rook, vormt geen giftige gassen en het smeltpunt ligt ver boven de 1000°C. ROCKWOOL heeft dan ook voor alle bouwdelen brandveilige isolatieoplossingen ontwikkeld. ROCKWOOL steenwol is onbrandbaar volgens EN 13501-1 en wordt niet meegenomen in de vuurlastberekening volgens NEN 609

Geluidswerend
 

Geluidsreductie is vaak niet de belangrijkste reden om te isoleren, maar wel een goed argument om voor ROCKWOOL te kiezen. Straatgeluiden, vliegtuigen, ventilatiesystemen, muziek, gesprekken, deuren die open en dicht gaan. Soms registreren we deze geluiden niet eens bewust, maar ze beïnvloeden ons wel. Door de open structuur absorberen ROCKWOOL producten geluidsgolven, waardoor een aangenaam leef- en werkcomfort ontstaat.

Naast bovenvermelde voordelen heeft Rockwool ook nog eens een erg lange levensduur, het gaat tientallen jaren mee en verslijt niet.
Bij daken maken wij tegenwoordig vaak gebruik van een ander soort isolatie, genaamd : PU isolatie.
Het voordeel van de PU platen , wij gebruiken ze meestal van het merk Kingspan, zie voor informatie www.kingspan.nl is dat een veel dunnere plaat, en net zo grote isolatiewaarde levert. Daarnaast zijn deze platen eenvoudig te verwerken en zijn ze drukvast, wat natuurlijk bij een platdak noodzakelijk is als dit rechtstreeks onder de dakbedekking ligt. Onder het dak op onderstaande foto liggen kingspan platen van 50mm welke een zeer goede isolatie waarde geven. Het dak ligt er direct bovenop gebrand.
isolatie
Bij Timmerwerken Dekkers bent U dus aan het juiste adres voor meerdere soorten isolatie, informeer voor de mogelijkheden een vrijblijvende offerte.